Ivica Galovic/PIXSELL

PREINAČENA PRESUDA Zbog smrti Dolores Lambaše Stojan Matavulj će u zatvor na godinu dana

Vijeće Županijskog suda u Slavonskom Brodu odlučilo je kako će glumac Stojan Matavulj, zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je 2013. godine poginula njegova kolegica Dolores Lambaša, u zatvor na godinu dana.

Prvostupanjskom presudom Matavilj je dobio devet mjeseci s rokom kušnje od dvije godine. Ipak, nakon žalbe Općinskog tužiteljstva kazna je preinačena. Osim zatvora, Matavulj će morati platiti više od 23 tisuće kuna sudskih troškova.

Podsjetimo, 32-godišnja Lambaša preminula je 23. listopada 2013. godine od posljedica teške prometne nesreće koja se tog jutra dogodila na sjevernom kolničkom traku autoceste A3 Bregana – Lipovac u blizini Sredanaca u Brodsko-posavskoj županiji. Automobil je vozio Matavulj, koji je u nesreći lakše ozlijeđen. Izmjereno mu je 0,66 promila alkohola u krvi.

Nesreća se bila posljedica umora i neprilagođene brzine. Matavulj je udario u automobil ispred njega, a Lambaša je od siline udarca izbačena iz automobila. U bolnicu u Slavonskom Brodu dovezena je u teškom stanju, a preminula je nakon višesatne borbe liječnika za njen život.

Komentiraj