Preimenovana Ulica maršala Tita u Zaprešiću

Screenshot/YouTube

Gradsko vijeće Zaprešića većinom glasova odlučilo je Ulicu maršala Tita preimenovati u Aveniju hrvatskih branitelja i Ulicu kardinala Alojzija Stepinca, priopćeno je u utorak iz Ureda gradonačelnika Zaprešića.

Odluku o preimenovanju Ulice maršala Tita na sjednici Gradskog vijeća nije podržalo šestoro vijećnika SDP-a, dok su po jedan vijećnik iz MOST-a i Živog zida bili suzdržani.

Troškovi koji će nastati za građane i pravne osobe zbog promjene naziva ulice podmiriti će se iz gradskog proračuna, navodi se u priopćenju.

Prijedlog o preimenovanju prošao je propisani postupak, prethodno je prihvaćen na Odboru za imenovanje naselja, ulica i trgova, a pozitivno mišljenje dalo je i Vijeće Gradske četvrti Centar, kojoj ulica teritorijalno pripada.

Na sjednici su usvojene izmjene naplate parkiranja na području Zaprešića, tako da će stanari u prvoj zoni ubuduće plaćati 35 kuna za mjesečne parkirne karte umjesto dosadašnjih 50, a cijena karte smanjuje se s pet na četiri kune po satu.

Protiv takve odluke bilo je šest vijećnika SDP-a, te vijećnici Projekta Domovine, Mosta i Živog zida, koji se zalažu za besplatno parkiranje, te su najavili pokretanje postupka za provedbu lokalnog referenduma o tom pitanju.

Komentiraj