PREGOVORI U TIJEKU Uskoro i film o Amy Winehouse, glumit će ju Noomi Rapace?

Priču o problematičnom životu Amy Winehouse uskoro bismo mogli gledati na velikom platnu, i to ne u formatu dokumentarnog filma.

Film naslovljen jednostavno ‘Amy Winehouse’ navodno će napisati i režirati irska filmašica Kristen Sheridan, a traju i pregovori za glavnu ulogu. Prema pisanju Business Insidera, slavnu pjevačicu mogla bi igrati Noomi Rapace, švedska glumica koju smo imali prilike gledati u “The Girl with the Dragon Tattoo”, “Prometheus” i “Child 44.”

Pregovori se vode i s ocem preminule glumice, Mitchem Winehouseom, kako bi dobili prava na glazbu. Prvi album Amy ‘Frank’ oduševio je kritičare, ali međunarodnu slavu donio joj je drugi album ‘Back to Black’. Njen privatni život bio je prepun droge i alkohola, a veza sa suprugom Blakeom Fielder-Civilom bila je prosuta nasiljem.

Amy je preminula od trovanja alkoholom u srpnju 2011. godine sa 27 godina, a nakon njene smrti album ‘Back to Black’ nastavio je sa nevjerojatnom prodakom u Velikoj Britaniji i svijetu.

Dokumentarni film o Amy premijerno je prikazan na ovogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu, a kritike ga potpuno hvale. Ipak, Mitch Winehouse progovorio je protiv dokumentarca.

Komentiraj