U subotu iza 16 sati u selu Šećerana kod Belog Manastira došlo je do incidentqa. Policija je dobila dojavu o obiteljskom nasilju, a kada su stigli na mjesto događaja, na njih je iz vatrenog oružja nekoliko hitaca ispalio 35-godišnjak.

Napadač je zaprijetio i da će aktivirati ručnu bombu, te se zatvorio u stan. Nitko nije ozlijeđen. “Članovi obitelji koji stanuju na istoj adresi nalaze se na sigurnom, a na mjesto događaja upućena je Specijalna jedinica policije Osijek i pregovaranje je u tijeku”, priopćila je policija.

Neslužbeno se doznaje kako je napadač jučer pušten iz pritvora. Večernji list javlja da je Šećeranom oko 20:30 sati odjeknula eksplozija.

Osječka specijalna i temeljna policija i dalje se nalaze u naselju Šećerana u Baranji i pregovaraju s osumnjičenikom koji se s ručnom bombom zatvorio u stan nakon što je tijekom subote poslijepodne došlo do obiteljskog nasilja tijekom kojega je nekoliko hitaca uputio i prema djelatnicima policije, izjavio je oko 22 sata glasnogovornik policijske uprave Osječko baranjske Darijo Premec.

“U tijeku su pregovori, pripadnici Specijalne jedinice policije Osijek pregovaraju s osumnjičenom osobom”, rekao je Premec upitan kakva je situacija nakon što su se zadnji pucnji čuli oko 21,20 sati.

Premec je potvrdio kako je bilo prijavljeno obiteljsko nasilje negdje iza 16 sati, te su se pripadnici Specijalne policije uputili na mjesto događaja pri čemu je osumnjičenik pucao prema policiji.

“Da, nakon dolaska policijske ophodnje, došlo je do ispaljivanja nekoliko hitaca prema policijskim službenicima i došlo je do prijetnje ručnom bombom. te su se zbog toga policijski službenici udaljili na sigurnu udaljenost, osoba se povukla unutra. U ovom trenutku možemo reći da su članovi obitelji na sigurnom, a također i građani koji su u okolnom dijelu su na sigurnom”, rekao je za HTV Premec o krizi koja traje već šest sati.

Premec je potvrdio i informaciju kako je je Policijska postaja Beli Manastir nekoliko puta postupala prema osumnjičenoj osobi upitan je li istinita priča mještana i susjeda koji su pričali da je riječ o osobi koja je već od prije poznata po nasilničkom ponašanju.

“Da, imamo potvrdu za to kako je riječ o prijavljivanoj osobi, ali ovom prilikom ne bih o konkretno tome se radi li se o prekršajnim ili kaznenim djelima”, rekao je glasnogovornik policijske uprave.

Dodao je i kako ta situacija traje skoro već šest sati, te kako policija i dalje drži taj dio naselja blokiranim. “Zbog same sigurnosti svih građana moramo određeni dio blokirati, znači Specijalna policija je na mjestu događaja, kao i kolege iz temeljne policije kako bi osigurali mjesto događaja i kako bi građani bili sigurni”, naglasio je Premec.

Komentiraj