PREGOVORI O PLAĆAMA U ZDRAVSTVU: “Nema kompromisa”

Brankica Grgurić iz Sindikata medicinskih sestara u ponedjeljak je, uoči početka novog kruga pregovora Vlade i predstavnika sindikata oko povećanja plaća, kazala kako sindikati u slučaju da Vlada ne pristane na financijski dio, odnosno povećanje plaće prema već parafiranom dogovoru pripremaju akcije.

Mogu već ovaj tjedan očekivati aktivnosti u tom smislu”, rekla je Grgurić. Na pitanje hoće li to biti štrajk, Grgurić je rekla kako to još zasad neće reći. “Nemamo novi pregovarački odbor, nego su ovo zamjene u pregovaračkom odboru. Nema ponovnih pregovora. Mi smo ispregovarali. Možemo samo dodatke na ono što smo ispregovarali. Nema kompromisa”, poručila je.

Predsjednik Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Stjepan Toplonjak kazao je kako je siguran da Vlada kupuje vrijeme. “Od financijskog dijela ne odustajemo, od dogovorenog i parafiranog dijela kolektivnog ugovora”, rekao je Topolnjak. Rekao je kako još ne znaju hoće li sastanak imati i sutra te kako će danas dogovoriti sljedeći dan pregovora.

Naglasio je kako su Vladi dali dovoljno vremena te se ne slažu kako je ovdje riječ o tome da su predizborne kampanje i da sindikati uvijek u vrijeme predizborne kampanje traže povećanje plaća. “Mi očekujemo da do 15.9. imamo značajne, ne značajne nego puno veće pomake nego što smo u sadašnjem stanju”, zaključio je Topolnjak.

Nastavak pregovora o plaćama, zdravstveni radnici ne odustaju od zahtjeva

Komentiraj