Predstojnik Ureda premijera Andreja Plenkovića Davor Božinović u nedjelju je za Dnevnik HRT-a odbacio optužbe i pokušaju potkupljivanja saborskog zastupnika Mosta Hrvoja Runtića. Božinović je istaknuo kako se HDZ kao stranka, a i prozvani Dragutin Veselčić, ogradio od optužbi.

“Ljudi koji nemaju sadržaja samo napadaju, ne iznose nikakve dokaze”, rekao je Božinović podsjećajući kako je Runtić ‘tužio’ i Živi zid, svoju bivšu stranku. “To nije ozbiljna politika”, rekao je.

Naglasio je kako nisu u kontaktu s nikime iz Mosta oko nove većine, te dodao da je HDZ u ovom trenutku jedini apsolutno spreman za izbore. Božinović je istaknuo kako je HSS njihova sestrinska stranka u EPP-u, te da su za njih vrata uvijek otvorena.

Upitan koga vidi u novoj većini, Božinović odgovara: “Sve one koji će podržati stabilnost države, institucija i rad na prosperitetu građana”.

U nedjelju je gostovao i na RTL-u, gdje je istaknuo kako Andrej Plenković ima većinu u Saboru za izbor novog predsjednika Sabora te da će ta funkcija otići Gordanu Jandrokoviću. “Evidentno je da aktualni predsjednik Sabora nema potporu većine i bez toga ne može biti predsjednik Sabora”, ističe.

Komentiraj