FRKA – PETEŠIĆ: “Vlada ne izaziva paniku, za virus su postojale informacije u vrijeme M. Kujundžića”

Predstojnik Ureda predsjednika Vlade, Zvonimir Frka-Petešić naglašava kako su državni vrh, ministarstva i ostale institucije znali za moguću pojavu koronavirusa u vrijeme kada je odlazio ministar zdravstva Milan Kujundžić.

“Znali smo tada već da je to situacija. Beroš je preuzeo koncem siječnja, on je već 3. veljače imao sastanak u Bruxellesu s povjerenicom za zdravstvo i povjerenikom za krizne situacije, a već 13. veljače organizirao je na razini EU izvanredan sastanak vijeća svih ministara zdravstva i predsjedao je njime kako bi koordinirali djelovanje svih država članica EU. To je bio smisao i jučerašnjeg sastanka u Rimu”, rekao je Zvonimir Frka-Petešić za N1 televiziju.

Još jednom je smirivao situaciju i poručio da ključnu ulogu u tome imaju mediji jer o načinu njihova prenošenja ovisi hoće li zavladati panika ili neće.

“Jako je važna pomoć i suradnja medija. Vlada poduzima ono što može, ali Vlada nema mehanizma da svakom građaninu kucne na vrata, to može raditi preko medija. Ako mediji prenose informaciju kvalitetno, ona će doprijeti tako do građana. Ako se svaka emisija o koronavirusu inscenira na način da su iza svakog govornika virusići koji se vrte, onda mediji oko toga rade spektakl, a ne radi Vlada paniku. Ne smijemo izazivati paniku, nego trezveno pristupiti izazovu”, naglasio je predstojnik Ureda predsjednika Vlade.

Komentiraj