Uskok ponovno napustio sudnicu i zatražio izuzeće Turudića

HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

Na zagrebačkom Županijskom sudu u utorak se nastavilo suđenje bivšoj sisačkoj županici Marini Lovrić Merzel. Na sud su jutros ipak došli predstavnici Uskoka.

Kako javlja Dnevnik.hr, Uskok je ponovno napustio sudnicu i zatražio izuzeće suca Ivana Turudića.

On je, kao predsjednik Županijskog suda, opet odbio izuzeti sam sebe, ocijenivši zahtjev Uskoka neosnovanim, jer je o tom zahtjevu već Vrhovni sud odlučivao pa je Turudić sve protumačio kao odugovlačenje postupka.

Novo ročište zakazano je za 26. ožujka.

Podsjetimo, sudac zagrebačkog Županijskog suda Ivan Turudić u ponedjeljak je ponovno odbio nagodbu Uskoka s poduzetnikom Željkom Žužićem koji je kao suoptuženik bivše SDP-ove županice Marine Lovrić Merzel priznao da joj je dao sto tisuća eura mita, iako je Vrhovni sud u prosincu zaključio da Turudić nagodbu ranije nije mogao odbiti.

Nakon što je sudac po drugi put odbio nagodbu Uskok je zatražio njegovo izuzeće, a početak suđenja je odgođen.

Kada je Turudić prvi put odbio nagodbu na uvjetnu kaznu od godine dana Uskok je podnio zahtjev za zaštitu zakonitosti, kojega je najviša sudska instanca krajem prošle godine usvojila. Tom odlukom Vrhovni sud je ustvrdio da sudovi ne bi smjeli intervenirati u sadržaj nagodbi optuženika i tužiteljstva i okolnosti slučaja, već samo kontrolirati njihovu zakonitost.

Komentiraj