PREDSTAVNICI SINDIKATA LJUTI: Napustili sastanak zbog kašnjenja Andreja Plenkovića

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Zbog kašnjenja Andreja Plenkovića, predstavnici sindikata ljutito su napustili prostorije za sastanak koji je inicirao HDZ. Rekli su kako im je dosta da budu dio “predizbornog cirkusa”, javlja N1.

Predsjednik HDZ-a ranije je najavio sastanak s predstavnicima Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, koji je trebao početi u 10 sati na Trgu kralja Petra Krešimira IV. Nakon toga Plenković je u središnjici HDZ-a trebao održati sastanak s predstavnicima sindikata, u 11 sati, na Trgu žrtava fašizma.

Kako piše N1, prvi sastanak je prošao dobro, a na drugi je kasnio 15 minuta kada su predstavnici sindikata odlučili otići.

Ozren Matijašević, predsjednik Hrvatske udruge radničkih sindikata (HURS), kazao je kako su ih pozvali na sastanak na koji oni kasne, a nitko im nije javio ni da će kasniti niti zbog čega. Ispriku nisu dobili.

“Normalno ponašanje je kod mene prisutno, za razliku od organizatora sastanka. Previše godina imamo svi skupa i previše smo bili sudionici predizbornog cirkusa. Nisam ljut, ali žao mi je što sam sudionik jednog bezobraznog postupanja”, izjasnio se o nastaloj situaciji Matijašević.

Nakon što je Plenković kasnije došao, kazao je reporteru N1 televizije kako će nastalu situaciju sa sindikalcima sigurno popraviti, jer slijedi novi sastanak.

Komentiraj