Predstavljena nova sezona osječkog Dječjeg kazališta

Davor Javorovic/PIXSELL

Tri premijerna naslova, dvije obnovljene predstave i ponajbolji reprizni naslovi, naći će se na repertoaru osječkog Dječjeg kazališta “Branka Mihaljevića”, u novoj kazališnoj sezoni 2015./2016., najavio je u utorak na konferenciji za novinare ravnatelj Kazališta Ivica Lučić.

Uz “Jonathanov let”, predstavu izvedenu na ovogodišnjem Osječkom ljetu kulture, u režiji Nikole Zavišića, premijerno će biti izvedena predstava “Pinokio”, koju je po motivima pripovijetke Carla Collodija priredila Jadranka Bargh, a režirao Damir Mađarić, te “Nije me strah” Dubravke Pađen Farkaš u režiji Ljudmile Fedorove.

 

  • Dvije obnove predstava Branka Mihaljevića “Božićna priča” i “Vesela avlija”, uz predstavu “Zeko, Zriko i Janje”, čine trilogiju kojom će Kazalište odati počast Branku Mihaljeviću u povodu obilježavanja 10. obljetnice smrti ovog poznatog osječkog umjetnika, po kojem kazalište nosi ime.

 

Nova suradnja uspostavljena je i s Ministarstvom unutarnjih poslova, istaknuo je ravnatelj Lučić, pa će predstava Dramskog studija za srednjoškolce “Tko ti je kriv”, koja je pretpremijerno izvedena u lipnju ove godine, nastaviti svoj kazališni put. Riječ je o predstavi koja se bavi prevencijom vršnjačkog nasilja na društvenim mrežama i u školama te će biti izvođena u osnovnim školama na području Osječko-baranjske županije.

Zamjenik osječkog gradonačelnika Vladimir Ham izrazio je zadovoljstvo što Kazalište predstavama za malo stariju osnovnoškolsku i srednjoškolsku publiku, radi na razvoju kazališne publike, budući da je i to važan segment kandidature Osijeka za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine.

Komentiraj