Predstavljena nova ravnateljica USKOK-a Vanja Marušić

HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić u srijedu je predstavio novu ravnateljicu USKOK-a Vanju Marušić. Jelenić je podsjetio da je Marušić do imenovanja na čelo USKOK-a obnašala dužnost županijske državne odvjetnice u Rijeci, te rekao da je taj posao uspješno obavljala.

Marušić je rekla kako će u USKOK-u zadržati sve ono što je bilo dobro u radu te institucije, a vidi i prostor za daljnje unprjeđenje rada USKOK-a. Dodala je kako će rad USKOK-a olakšati i preseljenje u nove prostorije.

Za bolji rad, navela je, potrebna je izmjena Zakona u USKOK-u. “U ovom trenutku nezahvalno je reći u kojem smjeru će se ta izmjena kretati, jer to je proces koji ne uključuje samo DORH već sve relevantne čimbenike. Svakako mislim da revidiranje treba ići u pravcu da USKOK može raditi na predmetima najsloženijih slučajeva korupcije u javnom i privatnom sektoru”, kazala je.

Marušić je poručila kako neće odustati od načela nulte stope tolerancije na korupciju. Istaknula je da je po tom pitanju bitna podrška glavnog državnog odvjetnika i tehnička podrška Ministarstva pravosuđa. Dodala je kako će jedan od prvih koraka biti sastanak s čelnicima policije.

Naglasila je da složene predmete nije jednostavno dokazivati, ali i istaknula da je nužno mijenati zakonske okvire da se nešto promijeni. “Potrebna je izmjena ZKP-a, kako bi se ubrzo taj postupak”, zaključila je Marušić.

Komentiraj