Predstavljena knjiga novinarke RTL-a Dajane Šošić ‘Društvene mreže i televizija’

Prošloga petka, 21. siječnja, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Preradovićevoj 5 u Zagrebu promovirana je knjiga „Društvene mreže i televizija“ poznate novinarke Dajane Šošić, koja je s HRT-a nedavno prešla raditi na RTL. Izdavač je Hrvatska sveučilišna naklada, tvrtka u vlasništvu Sveučilišta u Zagrebu. U ime nakladnika knjigu je predstavila Anita Šikić, a o knjizi su govorili i Pero Maldini, politolog i sveučilišni profesor na trima visokoškolskim ustanovama u Hrvatskoj, te Jelena Jurišić, koja od 1998. predaje na Studiju novinarstva, a od 2005. na Odjelu za komunikologiju Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu.

Dajana Šošić upisala je studij novinarstva na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu 2003. godine te je 2007. godine diplomirala na temu „Istraživačko novinarstvo“. Dvije godine kasnije završila je poslijediplomski specijalistički studij „Upravljanje marketinškom komunikacijom“. Završila je i Diplomatsku akademiju Ministarstva vanjskih poslova 2018. te doktorirala na interdisciplinarnom studiju Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, a za doktorat je odabrala temu “Utjecaj društvenih mreža na informativne programe javne i komercijalne televizije”.

Knjiga „Društvene mreže i televizija“ bazirana je na njenom doktoratu i dodatno proširena. Nakon predstavljanja knjige održana je i panel-diskusija o istoj temi na kojoj su sudjelovali Boris Rašeta, novinar i urednik tjednika 24Express, i Berislav Jelinić, glavni urednik Nacionala.

Na panel-diskusiji sudjelovao je i Boris Rašeta, novinar i urednik tjednika 24Express. FOTO: Saša Zinaja/NFOTO
Na promociju knjige Dajane Šošić došli su Adrian de Vrgna i Damira Gregoret, njezini kolege s RTL televizije. FOTO: Saša Zinaja/NFOTO
Uz Dajanu Šošić o knjizi su govorili Anita Šikić, Pero Maldini i Jelena Jurišić. FOTO: Saša Zinaja/NFOTO

Komentiraj