Knjiga “Kad mi je duša napustila tijelo,” u kojoj autor dr. Patrick Theillier donosi svjedočenja o iskustvima osoba koje su preživjele kliničku smrt, predstavljena je u četvrtak u nakladnoj kući Verbum u Splitu.

Glavni urednik Verbuma Patar Balta istaknuo je kako je riječ o intrigantnoj i zanimljivoj temi jer fenomen umiranja pred svakog čovjeka postavlja pitanja – postoji li život poslije smrti i kako to možemo znati ako se nitko nije vratio da nam kaže.
“Autor liječnik Patrick Theillier je u ovoj knjizi sabrao iskustva onih koji su iskusili kliničku smrt i svjedoče o jednom svijetu u koji su stupili i koji je drugačiji od našega svijet, zapravo svijetu koji je dio onostranosti i onog što se dogodilo nakon smrti,” kazao je Balta.
Po njegovim riječima, svjedoci u ovoj knjizi o tim iskustvima progovaraju ne sa zebnjom i lošim sjećanjem koja su u njima probudil strah i nemir, nego govore “o nečem vrlo lijepom” odnosno o iskustvima koja su njima donijela nešto pozitivno i “za život u koji su se vratili.”
“I u odnosu prema smrti ovi svjedoci više ne osjećaju zebnju, nego smatraju smrt kao dio jednog kontinuiteta, dakle ne nešto što će prekinuti njihov život nego će ga nastaviti na bolji i ljepši način,” rekao je Balta objašnjavajući svjedočenja osoba s “iskustvom tik do smrti” koja su objavljena u knjizi “Kad mi je duša napustila tijelo.”
Po Baltinim riječima, autor knjige “Kad mi je duša napustila tijelo” dr. Patrick Theillier koji je dugi niz godina radio kao voditelj Ureda za utvrđivanje medicinskih čuda u Lourdesu otkriva u knjizi i što znanost misli o tim iskustvima, i kako ih možemo pomiriti s kršćanskim vjerovanjem.
“On je cijeli život posvetio proučavanju neobjašnjivih naglih ozdravljenja povezanih s vjerom te je ujedno prikupio mnoštvo svjedočanstava o iskustvima tik do smrti. U ovoj knjizi iznosi niz takvih fascinantnih svjedočanstava stavljajući ih pod svjetlo dosega suvremene znanosti kao i tisućljetne kršćanske tradicije, nudeći tako utemeljenu sintezu vjere i znanosti. Ova iskustva su tako poput pukotine kroz koju nada prodire u svijet i u život svakog čovjeka,” kazao je Balta.

Komentiraj