Predstavljen vodič za sanaciju nakon potresa

Državni tajnik Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja Željko Uhlir u četvrtak je predstavio ‘Vodič za aktivnosti nakon potresa’, koji donosi pregled dosadašnjih aktivnosti Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja vezanih uz sanaciju oštećenih zgrada te presjek zakonskog okvira ovisno o tipu sanacije koju je potrebno provesti.izrađen za građane i struku, a vezano uz sanaciju oštećenih zgrada u potresu.

Razornim potresom koji je 22. ožujka 2020. godine pogodio Zagreb i okolicu prouzročena je velika šteta na privatnim i javnim zgradama. Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja poduzelo je, u suradnji s Vladom RH i drugim resornim tijelima, niz aktivnosti u svrhu pomoći građanima koji su stradali u potresu te u okviru svoje nadležnosti kontinuirano poduzima daljnje aktivnosti u svrhu olakšanja situacije građanima i struci, navode iz Ministarstva.

Dodaju da je cilj obnoviti Zagreb i okolicu u skladu sa svim pravilima i standardima koje struka nalaže te da se osigura transparentno trošenje sredstava. Dok se ne donese Zakon o obnovi, poručuju, poduzimaju se ktivnosti kako bi se u ovom trenutku građanima i struci olakšalo prolaženje kroz sam proces hitnih sanacija.

Vodič za aktivnosti nakon potresa pogledajte OVDJE.

Komentiraj