Predstavljen video obilježavanja 25. obljetnice genocida u Srebrenici

Memorijalni centar Srebrenica predstavio je službeni video obilježavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici, kojim je “htio novoj generaciji približiti povijesni kontekst” tog najvećeg ratnog zločina poslije Drugog svjetskog rata u Europi.

“U ovom jednominutnom videu htjeli smo novoj generaciji, koja je naviknuta na brzi prijem informacija, približiti historijski kontekst genocida u Srebrenici, poručili su iz Memorijalnog centra, ističući kako je video osmislio i napravio kreativni tim “Fabrika”.

“Zajedno se sjećamo, i zato vam hvala. Približili smo genocid svijetu, ponovo”, poručili su iz Memorijalnog centra Srebrenica.

U subotu, 11. srpnja, navršava je 25 godina od početka genocida nad Bošnjacima na području Srebrenice, u kojemu je u tjedan dana ubijeno više od osam tisuća bošnjačkih muškaraca.

Za taj ratni zločin pred Haškim sudom osuđen je gotovo cijeli politički i vojni vrh Republike Srpske, zajedno s najodgovornijima, predsjednikom RS Radovanom Karadžićem i zapovjednikom Vojske Republike Srpske Ratkom Mladićem.

Srbija i RS, međutim, ne priznaju presudu Haškog suda prema kojoj je u Srebrenici počinjen genocid.

 

 

Komentiraj