Predstavljen kompletan program za New Europe Market 2019

NEM 2019, facebook.com

Predstavljen je kompletan program za New Europe Market 2019, koji se održava po sedmi put od 10. do 13. lipnja u Dubrovniku.

Posebni gosti ovogodišnje konferencije su tri poznata glumačka imena. Jessica Alba i Gabrielle Union stižu na NEM predstaviti novu seriju ‘L.A.s Finest’ u kojoj tumače glavne uloge. Iza serije stoji Sony Pictures Entertainment koji je odabrao NEM za predstavljanje i veliki, javni screening nove serije. Alan Cumming zvijezda je serije ‘Instinct’ i još jedan poseban gost kojeg će posjetitelji imati priliku čuti u panel sobi. Seriju međunarodno distribuira CBS Studios International.

Gabrielle Union i Jessica Alba

NEM se može pohvaliti s osam zanimljivih panel diskusija u kojima sudjeluju najveći profesionalci svjetske TV industrije. Na panelu “Vrijeme je da razmišljamo lokalno, a djelujemo globalno“ postavlja se pitanje treba li se regija spojiti kako bi bila konkurentna kroz koprodukciju i veći budžet.

Govornici će na panelu “On demand platforme i televizijski kanali – međusobno isključivi ili sjajna kombinacija“ diskutirati o tome zašto Pay TV kanali postaju on demand platforme i obrnuto. O globalnom fenomenu u TV sadržaju pričat će se na panelu pod nazivom “Je li balon od sapunice puknuo ili i dalje raste?“.

O najaktualnijim temama razgovarat će visoko pozicionirani i stručni ljudi TV industrije, poput Bhavesha Vaghele, glavnog izvršnog direktora Paywizarda, Salima Mukaddama, generalnog menadžera i potpredsjednika BBC-ja za Srednju i Istočnu Europu, Leventea Málnayja, izvršnog dopredsjednika tvrtke AMC Networks International, Chrisa Marcicha, ravnatelja HAVC-a te Matthiasa Settelea, generalnog direktora TV Markize.

Jedan od posjetitelja NEM-a jest i uspješan producent Nebojša Taraba.

“Zahvaljujući screeningu serije ‘Novine’ na NEM-u jedan od vodećih internacionalnih distributera, izraelski Keshet International, kupio je prava na distribuciju serije, a nedugo zatim sklopljen je i posao s Netflixom. Prva je to hrvatska serija na ovom streaming servisu, a dostupna je u 190 država. Upravo zbog ovakvih prilika NEM je TV event koji ne bi smio zaobići nitko iz te industrije“, rekao je Taraba.

Nebojša Taraba

Sanja Božić-Ljubičić, direktorica tvrtke Mediavision koja stoji iza NEM-a vodit će specijalni Q&A-a u panel sobi s Dimitrisom Michalakisom, izvršnim direktorom COSMOTE TV-a i Pavelom Stanchevom, izvršnim direktorom TV2.

“Ponosna sam što već sedmu godinu vidim rast u svim segmentima NEM-a te što su naš trud prepoznali najbolji od najboljih ove industrije. Zaista je lijepo svjedočiti ključnim poslovima koji su se dogodili upravo na NEM-u“, prokomentirala je Božić-Ljubičić.

Sedmo izdanje NEM-a ima stvarno bogat program, tu su i prezentacije koje će ove godine imati ITV i All 3 Media, networking događanja, showroom…

Sanja Božić-Ljubičić

Komentiraj