U zagrebačkom Vinyl Baru 15. svibnja u 20 sati održat će se predstavljanje knjige kratkih priča ‘More i zaustavljene priče’, književnice Neve Lukić.

Kako kaže književnica Lada Žigo, može se reći da je ‘More i zaustavljene priče’ neobično književno djelo koje spaja poeziju i prozu, suvremenost i tradiciju.

“Neke se teme provlače djelom Neve Lukić još od početaka njezina stvaralaštva: propitivanje mogućnosti komunikacije među ljudima i sklonost fantastici. Autorica se poigrava tradicionalnim žanrovima poput bajke, mita, priče i pjesme, te sagledavanjem problema suvremene svakodnevice u neobičnim okvirima fantastike”, kaže Lada Žigo.

Novinar i književni kritičar Davor Šišović kaže da priče iz ove zbirke ne nude neke znanstvene ili filozofske odgovore na pitanja ostanka i opstanka, ali nude mnoge poetične vizije mogućih ishoda u snalaženju čovjeka, čovječanstva, svjetskog duha ili uprave čitavog svemira s nečim što je nastalo kao nenaručeno, ali kad je već tu, moramo se naučiti nekako nositi s time.

Uz autoricu Nevu Lukić, knjigu će predstaviti i urednik knjige Ivan Herceg, Lada Žigo i Srđan Sandić, književnik i književni kritičar.

Neva Lukić je književnica i povjesničarka umjetnosti. Do sada je objavila knjigu kratkih priča ‘Ljudi bez parka’ te zbirke poezije ‘Sjene Sjemenki’ i ‘Haljina Obscura’. Napisala je scenarij i režirala kratak film ‘The Motel in the Well’. Dobitnica je nagrade Zdravko Pucak za poeziju. Objavljuje i likovne osvrte u art magazinu Kontura te je član umjetničke inicijative See Lab u Den Haagu.

Komentiraj