PREDSTAVLJANJE KANDIDATA: Dejan Kovač otkrio koji bi mu bili prvi predsjednički potezi

Na zagrebačkom Zrinjevcu u srijedu je predstavljen Dejan Kovač, kandidat HSLS-a za predsjedničke izbore.

Kovač je profesor ekonomije na američkom sveučilištu Princeton, a na predsjdničke će izbore kao nezavisni kandidat, uz potporu HSLS-a. Kovač je na predstavljanju bio u društvu bjelovarskog gradonačelnika Darija Hrebaka, a objavio je čime namjerava privući glasače te koji bi mu bili prvi potezi.

Kaže kako bi objavio sve financije Ureda predsjednika. “Mene bi bilo sram biti predsjednik koji se časti skupim cateringom dok ljudi u Hrvatskoj kopaju po kontejnerima. Napravit ću to onako kako je učinio gradonačelnik Hrebak u Bjelovaru. Aplikacija koju je on pokrenuo u kojoj se vidi kako se troši svaka lipa iz gradskog proračuna koštala je 150 tisuća kuna”, rekao je Kovač.

Dodao je kako bi za koncert Marka Perkovića Thompsona na splitskoj Rivi tri grada mogla dobiti spomenute aplikacije. “Ali, lokalni šerifi kažu kako nemaju novca”, kaže Kovač.

U skladu s ustavnim ovlastima predsjednika Republike, Kovač namjerava tražiti i dubinsku reformu diplomatskog sustava. “Nije problem što je diplomatska mreža skupa, ali na kraju godine se mora podvući crta i vidjeti čime opravdavaju tolike troškove. Moraju pokazati koliko su naših izvoznika spojili s gospodarstvenicima u zemljama u kojima predstavljaju Hrvatsku, koliko su dobro prezentirali našu zemlju pa je zbog toga došlo više turista”, objasnio je.

Naveo je i kako Slovačka ima manje diplomata od Hrvatske, ali i daleko veći učinak. “To su stvari na koje bi morali odgovoriti Zoran Milanović, bivši djelatnik Ministarstva vanjskih poslova i bivši premijer, Miroslav Škoro, bivši konzul i Kolinda Grabar-Kitarović, bivša veleposlanica, bivša i ministrica vanjskih poslova i bivša predsjednica”, rekao je Kovač, koji je, čini se, uvjeren u poraz Grabar-Kitarović na predstojećim izborima jer ju je četiri mjeseca prije izbora proglasio – bivšom.

Dejan Kovač sa sveučilišta Princeton ušao u trku za predsjednika i dobio podršku HSLS-a

Komentiraj