Predstava ‘Ustav Republike Hrvatske’ vratila se s iznimno uspješne turneje

facebook.com

Višestruko nagrađivana predstava Satiričkog kazališta Kerempuh ‘Ustav Republike Hrvatske’ Rajka Grlića i Ante Tomića u režiji Vinka Brešana vratila se s iznimno uspješne turneje.

Na 13. Međunarodnom kazališnom festivalu ‘Joakim Interfest’ u Kragujevcu, koji se tradicionalno održava u najstarijem srpskom profesionalnom kazalištu ‘Knjaževačko – srpskom teatru’ odigrana je pred prepunim gledalištem, na zatvaranju natjecateljskog dijela festivala.

Žiri sastavljen od redateljice Ivane Vujić, glumca Zijaha Sokolovića i kostimografkinje Jelene Janjatović, proglasili su ‘Ustav Republike Hrvatske’ najboljom predstavom festivala, a Borko Perić i Ana Maras Harmander osvojili su ravnopravnu nagradu za najbolja glumačka ostvarenja.

Predstava je gostovala i na 27. Festivalu ‘Dani Zorana Radmilovića’ u Zaječaru na kojemu je ispraćena velikim pljeskom i stajaćim ovacijama. Borko Perić osvojio je nagradu ‘Zoranov brk’ za najbolju ulogu u predstavi.

Posljednjeg dana turneje ‘Ustav Republike Hrvatske’ gostovao je po prvi puta u Zvezdara Teatru u Beogradu, na poziv njihovog ravnatelja Dušana Kovačevića. S obzirom da su karte bile rasprodane do posljednjeg mjesta tri tjedna prije termina igranja, ali i na odlične reakcije publike, uprava Zvezdara Teatra izrazila je želju da ovu predstavu ugosti u još nekoliko termina krajem godine.

Predstava je na repertoaru Kazališta Kerempuh 19. i 21. listopada u 20 sati.

Komentiraj