PREDSTAVA ‘TI’ ALEKSANDRE MIŠIĆ I OGNJENA VUČINIĆA: Ples inspiriran poezijom Enesa Kiševića

U subotu, 14. veljače, u Zagrebačkom plesnom centru bit će izvedena predstava ‘’Ti’’ Aleksandre Mišić i Ognjena Vučinića. Osim što je predstava osvojila Grand Prix na šestom Međunarodnom festivalu suvremenog plesa u Alžiru, održanom krajem prošle godine, Aleksandra Mišić dobila je i Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji najboljeg plesnog izvođača za 2014.

[quote_box_center]

  • U subotu, 14. veljače, u Zagrebačkom plesnom centru bit će izvedena predstava ‘’Ti’’ Aleksandre Mišić i Ognjena Vučinića

[/quote_box_center]

‘’Ti’’ je plesna predstava nastala iz ideje scenskog i video-uprizorenja poezije Enesa Kiševića, odnosno njegove pjesme ‘’Sunce, vjetar i ti’’. Scenski duet Aleksandre Mišić i Ognjena Vučinića je intimna priča koja ispituje ljudsku bliskost, život i njegov ciklus. Poeziju Enesa Kiševića interpretira glumac Robert Kurbaša. Producentica plesne predstave ‘’Ti’’ Kristina Jakovac Bangoura rekla je da je ovaj projekt ‘’važan i zbog poezije i održavanja takvog oblika pisane riječi te edukativnog značaja koji ona ima’’.

Autori tvrde da je ovaj projekt važan i radi širenja poetske vizije publici koja nije isključivo plesna. Kostime za predstavu izradila je Ljerka Zmaić, video je režirao Ivan Slipčević, snimio Darko Drinovac, a Aleksandra Mišić i Ognjen Vučinić plešu na glazbu Maxa Richtera. Producent je Masa Dance Company u suradnji sa Zagrebačkim plesnim centrom.

Komentiraj