U subotu, 14. veljače, u Zagrebačkom plesnom centru bit će izvedena predstava ‘’Ti’’ Aleksandre Mišić i Ognjena Vučinića. Osim što je predstava osvojila Grand Prix na šestom Međunarodnom festivalu suvremenog plesa u Alžiru, održanom krajem prošle godine, Aleksandra Mišić dobila je i Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji najboljeg plesnog izvođača za 2014.

[quote_box_center]

  • U subotu, 14. veljače, u Zagrebačkom plesnom centru bit će izvedena predstava ‘’Ti’’ Aleksandre Mišić i Ognjena Vučinića

[/quote_box_center]

‘’Ti’’ je plesna predstava nastala iz ideje scenskog i video-uprizorenja poezije Enesa Kiševića, odnosno njegove pjesme ‘’Sunce, vjetar i ti’’. Scenski duet Aleksandre Mišić i Ognjena Vučinića je intimna priča koja ispituje ljudsku bliskost, život i njegov ciklus. Poeziju Enesa Kiševića interpretira glumac Robert Kurbaša. Producentica plesne predstave ‘’Ti’’ Kristina Jakovac Bangoura rekla je da je ovaj projekt ‘’važan i zbog poezije i održavanja takvog oblika pisane riječi te edukativnog značaja koji ona ima’’.

Autori tvrde da je ovaj projekt važan i radi širenja poetske vizije publici koja nije isključivo plesna. Kostime za predstavu izradila je Ljerka Zmaić, video je režirao Ivan Slipčević, snimio Darko Drinovac, a Aleksandra Mišić i Ognjen Vučinić plešu na glazbu Maxa Richtera. Producent je Masa Dance Company u suradnji sa Zagrebačkim plesnim centrom.

Komentiraj

Podijeli objavu
Prethodni članakZAMJENIK PREDSJEDNIKA HDZ-a OŠTRO KRITIZIRAO ŠEFA Prgomet napao Karamarka nakon tajnog sastanka
Sljedeći članakMILKO ŠPAREMBLEK O SVOM NOVOM BALETU:‘Moj Faust je aktualan jer smo svi prodali dušu vragu’
Slobodni novinar, urednik, promotor i pisac. Dvadeset godina iskustva u organizaciji rock koncerata (preko 500 koncerata hrvatskih i inozemnih izvođača), press konferencija, izložaba i modnih revija. Jedan od osnivača Hrvatske novinarske rock nagrade Crni mačak i član Savjetodavnog tijela nagrade (Predsjednik Savjetodavnog tijela 1998.). Dugogodišnji radijski urednik i voditelj (Radio 101, Radio 1, Plavi radio), te rock kritičar (Radio 101, Plavi radio, Slobodna Dalmacija, Vip Music, Tportal.hr, Rolling Stone). Redovan član Hrvatskog Novinarskog Društva. Prvi roman (Dolce Vita) objavila je nakladnička kuća Fraktura u ožujku 2004. 2005. kao autor i redatelj potpisujem dokumentarni tv film "Kad muzičari šokiraju" u produkciji nezavisne producentske tvrtke Trezor idea. 2010. od HGF-a (Hrvatski glazbeni festival) primam nagradu za životni doprinos razvoju i unaprjeđenju demo scene i dugogodišnji kontinuirani rad na promicanju urbane i alternativne glazbene kulture. U svibnju 2103. pokreće web portal www.spotdepo.hr.