Predstava nakon koje će vaš mališan zavoljeti čitanje ovaj vikend i u Zagrebu

Predstava ‘Ah, ta lektira, ne da mi mira, koja je u osnovnim školama diljem Hrvatske imala više od 100 izvedbi, 1. listopada stiže u Zagreb. Izvest će se u Klubu Kazališta Komedija, Cesarčeva 2, u u subotu u 10 sati.

Riječ je o lutkarsko-glumačka predstavi za uzraste nižih razreda osnove škole. Ovo zabavno i poučno scensko djelo bavi se problematikom nečitanja kod djece, kako lektirskih naslova, tako i čitanja generalno. Budući da smo u ovom suvremenom svijetu zatrpani raznim oblicima tehnologije, djeci je, nažalost, knjiga sve veća nepoznanica. Stoga ova predstava prati pustolovine likova iz lektirskih naslova koji sebe i svoje priče nastoje spasiti od zaborava.

“Koristeći lutkarsko-glumačke elemente, cilj nam je najmlađima približiti izgubljenu vrijednost i važnost knjige koja je osnova za daljnji intelektualni i socijalni rast i razvoj djeteta. Predstava je u potpunosti autorska, a u njoj sudjeluje troje mladih profesionalnih glumaca”, rekao je redatelj predstave Jakov Jozić.

Na predstavi će se predstaviti i skorašnja slikovnica u izdanju Studia Moderne koja je napravljena po radnji predstave. Tekst slikovnice je napisala scenaristkinja predstave i glumica Hana Kunić, a sve je nacrtala jedna od najtalentiranijih ilustratorica u Hrvatskoj, Valentina Briški.

Komentiraj