PREDSJEDNIŠTVO HDZ-a: Plenković o predstojećim izborima, mogućem novom premijeru i pozajmicama

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Nakon završenog sastanka Predsjedništva HDZ-a Andrej Plenković dao je izjavu o mogućem zahtjevu Mosta da oni daju premijera. Plenković je rekao kako misli da premijera treba dati najjača stranka u toj eventualnoj Vladi te da je to čvrsti stav HDZ-a. Kako piše Dnevnik.hr, Plenković je ponovio i kako razgovaraju sa svim partnerima u bivšoj Domoljubnoj koaliciji, osim s HSS-om koji je odlučio da će na sljedeće izbore u koaliciji koju okuplja SDP. ‘Nitko nije otpao, ali ćemo konačnu odluku donijeti nakon 17. srpnja’, kazao je Plenković.

Članovi Predsjedništva HDZ-a raspravljali su o pripremama za predstojeće izbore za novog predsjednika, izvanredne parlamentarne izbore, ali i o kratkoročnoj pozajmici Prvog plinarskog društva (PPD) u iznosu od 4,2 milijuna kuna za koje je više članova Predsjedništva izjavilo da o njoj nisu bili informirani. ‘Sve je bilo po zakonu i to je za mene završena priča’, rekao je Plenković, piše Dnevnik.hr.

Podsjetimo kako je HDZ prošli tjedan potvrdio da je tijekom 2014. i 2015. godine uzimao kratkoročne pozajmice od PPD-a i istaknuo da je to bilo u skladu sa zakonskim propisima i Financijskim statutom HDZ-a, transparentno i uz znanje bivšeg predsjednika stranke Tomislava Karamarka. Ističe i da je Državni ured za reviziju za 2014. i 2015. godinu dao bezuvjetno mišljenje na stranačko poslovanje. Vlasnik PPD-a Pavao Vujnovac za Nacional je potvrdio da mu stranka još nije vratila dug u iznosu 4,2 milijuna kuna te da je pisanim putem HDZ-u poslao požurnicu.

 

Komentiraj