Predsjednik Vlade s izaslanstvom Hrvatskog olimpijskog odbora

Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković primio je u ponedjeljak  izaslanstvo Hrvatskog olimpijskog odbora, na čelu s predsjednikom Zlatkom Matešom. Uz predsjednika Vlade bila je državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport Janica Kostelić.

Razgovarali su o rezultatima postignutim u 2016. godini, kao i o pripremama za predolimpijsku 2017. godinu u kontekstu nastupa hrvatskih športašica i športaša na Zimskim olimpijskim igrama –  PyeongChang 2018.

“Predsjednik Vlade pohvalio je aktivnosti Hrvatskog olimpijskog odbora, krovne organizacija hrvatskoga športa te istaknuo kako su nastojanja da se hrvatski šport unaprijedi ojačana i osnivanjem Središnjeg državnog ureda za šport. Dodao je da je važno raditi na poboljšanju uvjeta za bavljenje športom te pritom pohvalio brojne izvrsne rezultate hrvatskih športaša, koji su važni promotori Hrvatske u svijetu”, stoji u priopćenju Službe za odnose s javnošću Ureda predsjednika Vlade RH u kojem se navodi i da je izaslanstvo HOO-a izvijestilo predsjednika Vlade o aktivnostima u predolimpijskoj godini u kojoj planiraju povećati sredstva olimpijskim kandidatima.

Na sastanku je državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport Janica Kostelić najavila  izradu nacrta Nacionalnog programa športa.

Komentiraj