Predsjednik vinkovačkog HDZ-ovog ogranka Centar uhićen s drogom, a onda je napredovao u stranci

Luka Kraljević, predsjednik HDZ-ova Temeljnog ogranka Centar u Vinkovcima, član Gradskog stranačkog odbora te član nadzornog odbora GTG-a, tvrtke u vlasništvu Grada Vinkovaca i okolnih općina, uhvaćen je preklani sa 113 tableta ecstasyja u Zadru i osuđen 18. rujna prošle godine na jednogodišnju uvjetnu zatvorsku kaznu s rokom kušnje od četiri godine uz obavezu plaćanja 8912 kuna, doznaje Index.

No umjesto da bude kažnjen, Kraljević je dobio svojevrsnu nagradu u vidu napredovanja unutar stranke. Početkom listopada, piše Index,  Kraljević je izabran za predsjednika temeljnog ogranka Centar u vinkovačkom HDZ-u.

Gradonačelnik Ivan Bosančić kazao je da je Kraljević prošlog tjedna podnio ostavke na svoje funkcije.

“Tu kod mene je nulta stopa tolerancije na takve ludosti. Mislim, to nisu ludosti, to su ozbiljne stvari”, izjavio je Bosančić za Index zanijekajući pritom Kraljevićevu dilersku avanturu.

“Kako bih znao? Saznao sam prošlog tjedna, to je negdje u Zadru bilo. Da je bilo kod nas, vjerojatno bih čuo. Nisam znao. Čujte, ne vole ljudi baš takve stvari ni pričati. Što se mene tiče, tolerancija je nula bodova”, tvrdi Bosančić.

O Kraljevićevu uhićenju i presudi doznao je, veli, od Kraljevića osobno, prošlog tjedna. Kraljević mu je, kako otkriva, došao u ured, donio ostavku, objasnio o čemu je riječ i dodao kako je, eto, mislio da mu “to neće igrati ulogu”.

Kraljević je neopozive ostavke na mjesto u nadzornom odboru te na stranačke funkcije podnio prošlog utorka.

Komentiraj