Nacional

Predsjednik Udruge Hrabro dijete podigao kaznenu prijavu protiv Roberta Zubera

Novinar i redatelj Robert Zuber u petak je pozvan na obavijesni razgovor u zagrebačku policijsku postaju u Heinzlovoj ulici. Protiv Zubera je kaznenu prijavu podigao predsjednik Udruge Hrabro dijete, Haris Kapetanović, zbog navodno neovlaštene objave audio i video zapisa u dokumentarnom filmu “Život od milijun dolara”, za što Zuber može dobiti i do tri godine zatvora, javlja Jutarnji list.

“Ljubazno sam pozvan od strane inspektora kriminalističke policije na obavijesni razgovor povodom prijave g. Kapetanovića, koji je moj pokušaj da mu pružim šansu da kaže svoju strane priče u ovom filmu, okarakterizirao kaznenim djelom neovlaštenog snimanja i činjenja dostupnog tih snimaka široj javnosti putem Jutarnjeg lista tijekom pet dana emitiranja na portalu. Što se mene tiče, ja se osjećam vrlo zahvalno gospodinu Kapetanoviću jer, da nije bilo njega i ove prijave, ne bih imao priliku upoznati ugodne i profesionalne inspektore”, rekao je Zuber za Jutarnji list, dodavši:

‘Što se tiče kaznene prijave, moram dati opasku – kaznena prijava, koja se temelji na objavi na portalu, očito je predana nakon što sam ja predao prijavu protiv Kapetanovića i Jasminke Žužić. Poslana je također u Državno odvjetništvo u Slavonski Brod, zaprimljena vrlo brzo i moram reći da sam fasciniran promptnošću i ažurnošću istražnih radnji po pitanju prijave g. Kapetanovića. On je svoju prijavu predao nekoliko dana nakon mene, a ja nemam još nikakve informacije o svojoj kaznenoj prijavi koju sam predao prije njega. Ako nisam obaviješten, ispričavam se, ali ako doista nije bilo nikakvih radnji, u slučaju svoje prijave želim istu brzinu i ažurnost kakvu su pokazali u njegovom slučaju. Hvala i odvjetništvu i Kapetanoviću na ovom divnom, prvom u životu iskustvu.”

Komentiraj