Šibenik, 13.6.2017 - Petar Mišura, predsjednik šibensko-kninske županijske organizacije HNS-a napustio je tu stranku u znak nezadovoljstva zbog koalicije s HDZ-om. foto HINA/ ua

Petar Mišura, predsjednik šibensko-kninske županijske organizacije HNS-a napustio je tu stranku u znak nezadovoljstva zbog koalicije s HDZ-om, a do unutarstranačkih izbora tu će funkciju preuzeti Ivan Gulam, dosadašnji potpredsjednik i načelnik Općine Pirovac.

“Nakon 17 godina donio sam odluku da više nisam član Hrvatske narodne stranke. Posljednji događaji pokazali su da HNS nije ista stranka u koju sam s entuzijazmom pristupio i aktivno sudjelovao svih 17 godina. Bilo je puno političkih pobjeda, nažalost još više i poraza. Ostaju lijepe uspomene i neka neraskidiva prijateljstva”, objavio je Mišura na svom Facebook profilu.

Odlučio je to, potvrdio je u utorak, još prije nekoliko dana, ali je imao potrebu prije javne objave o tome obavijestiti stranačke prijatelje, posebno one koje je on učlanio u stranku.

“Zasad nemam namjeru prelaziti u neku drugu stranku. Imam mandat vijećnika u Županijskoj skupštini i bit ću nezavisan. Promovirat ću sve one vrijednosti za koje se nekad zalagao HNS, a to su građanske vrijednosti, pravo na izbor, antifašizam… Također, nastavit ću raditi na europskim fondovima u gradskoj upravi gdje sam zaposlen”,  kazao je Mišura.

Po Statutu HNS-a, na mjestu predsjednika zamijenit će ga netko od dosadašnjih dopredsjednika, odnosno onaj koji je na izbornoj skupštini HNS-a dobio najviše glasova, a to je u ovom trenutku Ivan Gulam, načelnik Općine Pirovac.

“Hvala Petru za sve što je napravio za HNS. Želim mu puno sreće u daljnjem političkom radu i životu. Ja ostajem u HNS-u”, izjavio je Gulam, koji će do novih unutarstranačkih izbora biti vršitelj dužnosti predsjednika HNS-a Šibensko-kninske županije. Ta ga je dužnost dopala i kada je stranku svojedobno napustio i Petar Baranović.

Inače, stranku je prije nekoliko dana napustio i Goran Horvatović, još jedan istaknuti član šibenskog HNS-a, a isto je najavilo i dvoje od troje HNS-ovih vijećnika iz dubrovačkog Gradskog vijeća.

Brisanje iz članstva najavio je i čelnik dubrovačkog HNS-a Andro Vlahušić, stranku su napustili čelnici buzetskog HNS-a te dopredsjednik karlovačkog HNS-a Nikola Badovinac, a iz vrgoračkog HNS-a najavili su raspuštanje tog ogranka. Ispis iz članstva najavio je i Željko Bedeković, HNS-ov vijećnik u Gradskom vijeću Varaždinskih Toplica, kao i istaknuti zadarski HNS-ovac i bivši diplomat Ivica Maštruko.

Komentiraj