Predsjednik SDP-a Grbin oštro osudio govor mržnje u Borovu

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin u nedjelju je osudio skandiranje antisrpskih parola u Borovu te zatražio oštru reakciju ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, pozvavši na sankcioniranje bilo kakvog govora mržnje i netolerantnog ponašanja.

„Zgrožen sam današnjom slikom iz Općine Borovo u kojoj skupina mladića pod budnim okom policije širi govor mržnje i poziva na javni linč naših sugrađana druge nacionalnosti“, poručio je Grbin sa svog facebook profila nakon što su na stranici općine Borovo, na pravoslavni Uskrs, objavljenje dva videozapisa na kojima se vidi i čuje kolona mladića u pratnji policije koja skandira ‘oj, hrvatska mati, Srbe ćemo klati’  i ‘ubij Srbina’.

„Svako demokratsko društvo mora najoštrije osuditi i sankcionirati bilo kakvu vrstu govora mržnje, netolerantnog ponašanja i prijezira, a ne osigurati zaštitu od strane policije. Očekujem oštru reakciju ministra Božinovića. Ili šutnjom i nereagiranjem šalje poruku da mu je ovakvo ponašanje prihvatljivo?“, zapitao je čelnik SDP-a.

Policijska uprava vukovarsko-srijemska potvrdila da je u nedjelju, oko 6.30 sati ujutro, nakon što su položili vijence na memorijalnom spomeniku 12 redarstvenika, 20-ak mladića krenulo u koloni kroz mjesto te da su izvikivali neprimjerene poruke. Policija je, napominju, odmah reagirala, izdvojila mladiće koji skandirali antisrpske parole, utvrdila njihov identitet i provela kriminalističko istraživanje.

 

Borovo: Grupa muškaraca u koloni viče “ubij Srbina”. Skandirali i “Oj hrvatska mati, Srbe ćemo klati”

Komentiraj