PREDSJEDNIK SABORA: Suosjećam sa židovskim narodom i tragedijom holokausta

Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner priopćio je u četvrtak, u povodu obilježavanja židovskoga blagdana Jom hašoe – Dana sjećanja na nevine žrtve holokausta, kako se danas prisjećamo stradanja židovskog naroda tijekom Drugog svjetskog rata, koje se nikada ne smije zaboraviti.

“Suosjećam sa židovskim narodom i tragedijom koja se nikada ne smije zaboraviti. Svi mi danas odgovorni smo djelovati kako se takav zločin iz mržnje i genocida nad pripadnicima druge rase, vjere ili nacionalnosti nikada ponovno ne bi dogodio.

Jom hašoa u sebi nosi poruku – oprostiti, ali nikad ne zaboraviti. Stoga je važno dalje raditi na edukaciji o holokaustu i očuvanju sjećanja na žrtve”, istaknuo je u svojoj izjavi predsjednik Hrvatskog sabora akademik Reiner.

U povodu Dana sjećanja na žrtve holokausta – Jom Hašoa, Židovska općina Zagreb održala je poslijepodne središnju komemorativnu svečanost na zagrebačkom Mirogoju, kod skulpture “Mojsije”, na Židovskom groblju, a svečanosti nazoči i ministrica rada i mirovinskog sustava Nada Šikić. Židovska vjerska zajednica Bet Israel Dan sjećanja i junaštva – Jom Hašoa ve-la-gvura obilježava danas na židovskom groblju u Krapini.

Komentiraj