Predsjednik Sabora predstavio novi režim rada, u sabornici može biti 77 osoba

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković u utorak je, nakon sjednice Predsjedništva Hrvatskog sabora s predsjednicima Klubova zastupnika, dao izjavu za medije.

Na sjednici se raspravljalo o načinu rada Sabora u budućem razdoblju.

“Bit će 4 kvadrata po osobi, 77 osoba može biti u sabornici, imamo predstavnike Vlade plus tajnik sjednice stručne službe, dogovorili smo se da 71 zastupnik i zastupnica sjedi u sabornici, ostali u ostalim dvoranama”, rekao je Jandroković novinarima u Saboru.

Dodao je da su se, u konstruktivnom ozračju, dogovorili kako će rasporediti brojeve po klubovima. “Veće stranke su se odrekle nekoliko zastupnika u korist manjih zastupnika i jednoglasno smo izglasali taj režim rada. Nastavit ćemo koristiti maske, to je obaveza, ali će se odsad prilikom repliciranja, povrede poslovnika ili traženja stanki, maska moći skinuti s lica kad se govori, nakon toga će se vratiti na lice”, objasnio je i dodao da predsjedavajući Sabora neće nositi maske, jer su od ostalih zaštićeni pleksiglasom.

na novinarsko pitanje o parlamentarnoj većini, Jandroković je odgovorio da očekuje da će biti stabilna. “Mi u iduće tri godine ne bismo trebali imati izbore. Očekujem da će većina biti stabilna”, rekao je Jandroković.

Komentiraj