Predsjednik Sabora Jandroković izrazio sućut obitelji generala Marinovića

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je u ponedjeljak izraze sućuti obitelji generala Nojka Marinovića, zapovjednika obrane Dubrovnika, koji je jutros umro u dubrovačkoj bolnici.

“Poštovana obitelji, sa žaljenjem sam primio vijest o odlasku generala Marinovića. U ovom teškom trenutku želim vam uime Hrvatskoga sabora i osobno izraziti najdublju sućut zbog odlaska Vašeg supruga i oca Nojka Marinovića”, navodi Jandroković.

Ističe da je general Nojko Marinović bio je jedan od heroja Domovinskog rata koji se odmah na početku agresije na Dubrovnik stavio na raspolaganje i uspostavio obranu grada.

Unatoč teškom ranjavanju, dodaje, nastavio je požrtvovno i predano obavljati svoju časnu i odgovornu dužnost, dajući nemjerljiv doprinos na Južnom bojištu.

“Njegova neizbrisiva uloga u obrani Hrvatske u najtežim trenucima ostat će u trajnom sjećanju hrvatskoga naroda i građana Dubrovnika. Neka mu je vječna slava i hvala”, zaključuje Jandroković u izrazima sućuti.

General Nojko Marinović umro je u ponedjeljak ujutro u dubrovačkoj bolnici nakon duge i teške bolesti u 73. godini života.

Komentiraj