Predsjednik Sabora Gordan Jandroković izrazio sućut obitelji Zlatka Saračevića

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković uputio je izraze sućuti obitelji proslavljenog hrvatskog rukometaša i trenera Zlatka Saračevića koji je iznenada preminuo u nedjelju nakon srčanog udara.

“Poštovana obitelji Saračević,

s dubokom žalošću primio sam vijest o iznenadnom odlasku gospodina Zlatka Saračevića. U ovim bolnim trenucima za Vašu obitelj, uime Hrvatskoga sabora, te moje osobno, primite izraze iskrene sućuti.

Gospodin Zlatko Saračević nesumnjivo bio je jedan od najboljih hrvatskih rukometaša. Bogatu karijeru obilježenu brojnim osvojenim trofejima i naslovima okrunio je 1996. godine u Atlanti osvajanjem olimpijskog zlata s hrvatskom rukometnom reprezentacijom, predvođenu izbornikom Kljaićem i Zlatkovim prijateljem i cimerom Iztokom Pucom.

I nakon završene igračke karijere, nastavio je obogaćivati hrvatski rukomet kao uspješan trener. Uvjeren sam da će biti upamćen kao, ne samo jedan od najboljih rukometnih strijelaca svojom ‘zlatnom ljevicom’, već i kao trenerski i ljudski autoritet, čime je iza sebe ostavio dragocjeno sportsko nasljeđe. Povrh svega, bio je veliki pozitivac i dobri duh hrvatskog rukometa.

Uz iskreno suosjećanje, poštovana obitelji, primite još jednom izraze duboke sućuti”, stoji u brzojavu sućuti predsjednika Sabora.

Komentiraj