Predsjednik primio nagrađene FER-ovce

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je projektni tim koji je radio na projektu „FER rješenja za bolju zajednicu“, a koji je dobio prvu nagradu žirija u sklopu „EU tjedna održive energije“ u kategoriji „Mladi“, priopćio je ured Predsjednika Republike.

Projekt je provelo Društvo za oblikovanje održivog razvoja (DOOR), udruga stručnjaka koja se bavi promicanjem održivog razvoja na području energetike, u suradnji s Fakultetom elektronike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER) i Gradom Zagrebom.

Projekt je obuhvaćao energetski siromašna kućanstava u Zagrebu s ciljem sustavnog pristupa rješavanju problema energetskog siromaštva u Hrvatskoj.

Na temelju rezultata terenskog rada, studenti FER-a su izradili model za procjenu energetskih potreba kućanstava,  a rezultati su se koristili u razvoju politika za Grad Zagreb. Projekt je najvećim dijelom financiran iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

Na sastanku s Predsjednikom Republike sudjelovali su izvršna direktorica DOOR-a Slavica Robić, predstavnik FER-a i koordinator projekta Marko Delimar te studentice FER-a Marija Horvat, Maja Matešić i Dajana Šeketa.

Komentiraj