Predsjednik Milanović ročnicima: “Vaša prisega slična je onoj koju sam ja položio prije godinu dana”

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović u petak je bio u Požegi na svačenoj prisezi 29. naraštaja ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju u vojarni “123. brigade HV”. Prosegu je položilo ukupno 196 ročnica i ročnika.

“Vaša prisega se u malo toga razllikuje od prisege koju sam ja položio prije godinu dana – kratka i jasna. Hvala vam što ste odabrali napor i rad i način života teži od običnog, to je poziv, način života. Činit ću sve da ne morate bez nužde riskirati vaš život i zdravlje, ako za tim ne bude najpreće potrebe. Rat je iza nas i ljudima koji su se za nas žrtvovali dugujemo ako puno”, rekao je ročnicima predsjednik Milanović.

Dodao je da je snaga malih nacija u ljudima, u dobro odabranim prijateljima i – pomno izbjegnutim neprijateljima.

Na prosezi u Požegi je bio i ministar obrane Mario Banožić. “Danas ste postali članovi velike obitelji Hrvatske vojske. Posebno veseli što velik broj žena danas prisegnulo, gotovo trećina. Ročnice i ročnici, hvala vašim obiteljima što su vas poduprli da ostvarite karijeru u Hrvatskoj vojsci. Od srca vam čestitam i dobrodošli u Hrvatsku vojsku”, kazao je.

Komentiraj