Predsjednik Milanović pokrovitelj projekta “Branko Šubić za branitelje: Dubrovnik-Knin-Petrinja”

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je Branka Šubića iz Petrinje, organizatora  projekta „Branko Šubić za branitelje: Dubrovnik-Knin-Petrinja 2021.“. Riječ je o etapnom ultramaratonu, koji se ove godine održava treći put, povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja, Dana oslobođenja grada Petrinje i Dana hrvatskih branitelja grada Petrinje.

Gospodin Šubić upoznao je predsjednika Milanovića s tijekom priprema za ovogodišnju etapu ultramaratona u kojoj će, u trajanju od jedanaest dana, kombinacijom brzog hodanja i trčanja, proći kroz pet županija i jedanaest gradova. Istaknuo je da je cilj njegove akcije obići spomenike poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima, odati im počast te se pokloniti žrtvama rata.

Prvi maraton organiziran je 2017., drugi 2019. a ovogodišnji gospodin Šubić planira započeti 27. srpnja u Dubrovniku, a završiti u Petrinji na Dan oslobođenja grada Petrinje i Dan hrvatskih branitelja grada Petrinje. Prilikom susreta gospodin Šubić zahvalio je Predsjedniku Republike na prihvaćenom pokroviteljstvu nad ovogodišnjim projektom „Branko Šubić za branitelje: Dubrovnik-Knin-Petrinja 2021“.

Uz predsjednika Milanovića na sastanku je sudjelovao posebni savjetnik Predsjednika Republike za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković, priopćili su iz Ureda predsjednika.

Komentiraj