Predsjednik Milanović na Korčuli: “Neka nama što više mostova, valjda sam koji glas dobio i zbog Pelješkog mosta”

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović posjetio je u četvrtak Korčulu, gdje je komentirao aktualne teme u zemlji.

Govoreći o Pelješkom mostu, Milanović je rekao da mu je drago da se to konačno dogodilo. “Neka nama mosta, što više mostova. Hrvatska je spojena, to je velika stvar”, rekao je Milanović i zahvalio tadašnjem ministru Siniši Hajdašu Dončiću, za kojega kaže da je mnogo učinio za realizaciju ovog projekta.

Na novinarsko pitanje je li mu žao što jučer nije bio na spajanju Pelješkog mosta, kazao je da je to potpuno nebitno. Kazao je kako ni kao premijer nije bio na otvaranju infrastrukturnih projekata, primjerice Sv. Kuzam, riječka obilaznica. “Znate kako je, u Hrvatskoj kad bageri izađu tek ništa nije gotovo. Premijer Orešković sve je dobio na stolu. Odluka je bila dobra, da se sav novac uloži u Pelješki i Trogirski most. To dokazuje da treba raditi štreberski, predano, inženjerski”, rekao je.

Nije želio komentirati izbacivanje članova iz SDP-a.

No, zato je govorio o izboru predsjednika Vrhovnog suda. “Jedini ustavni predlagatelj je Predsjednik Republike. Mogu shvatiti potrebu nekih ljudi da su stalno u medijima, ali imam prijedlog za njih, neka izađu pred ljude. Nakon što sam 4 godine bio premijer u teškom vremenu su me na kraju stanovnici ove zemlje izabrali za predsjednika Republike, valjda sam koji glas dobio i zbog Pelješkog mosta. Suci koji se žele baviti politikom se moraju kao u Americi deklarirati kao republikanac ili demokrat i ideš u izborni proces. Poručujem im da to boli. Otpadaju uši od bola”, istaknuo je.

Dodao je da će za predsjednika Vrhovnog suda predložiti osobu za koju smatra da je vrhunska, kao što je to, kaže, bila Zlata Đurđević. “Ona je prošla kroz salvu i baraž gadnih stvari. Svaka joj čast. Ovima koji se žele baviti politikom neka se bave politikom. Neki su i došli iz politike”, kaže.

Kaže da je već odlučio tko će biti njegov kandidat.

Komentiraj