Predsjednik Milanović i članovi Vlade u četvrtak će se javno cijepiti protiv koronavirusa

Državni vrh tijekom četvrtka prijepodne javno će se cijepiti protiv koronavirusa.

Iz Ureda predsjednika objavili su da će se predsjednik Zoran Milanović cijepiti na Pantovčaku u 11 sati. “Predsjednik Republike Zoran Milanović cijepit će se u četvrtak javno protiv virusa COVID19 kao što je i najavio, kako bi ukazao na važnost cijepljenja u borbi protiv pandemije koronavirusa”, objavili su na društvenoj mreži Twitter.

Javno cijepljenje bit će organizirano i u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu u 11:15 sati, kad će se, uoči sjednice Vlade, cijepiti članovi Vlade. Kao što je prije najavljeno, premijer Andrej Plenković i ostali ministri koji su preboljeli koronavirus, neće se cijepiti.

Desetero članova Vlade u četvrtak će se javno cijepiti protiv koronavirusa, izvijestio je glasnogovornik Vlade Marko Milić na Twitteru, a među njima nema onih koji su do sada preboljeli koronavirus i stekli prirodni imunitet.

Uoči sjednice Vlade, cijepit će se ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar financija Zdravko Marić, ministar obrane Mario Banožić, ministar rada, mirovinskog sustava Josip Aladrović, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, ministar gospodarstva Tomislav Ćorić, ministar graditeljstva i prostornog uređenja Darko Horvat, ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman, ministrica poljoprivrede Marija Vučković te ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Podsjetimo, u utorak su se cijepili članovi Nacionalnog stožera civilne zaštite. Nakon održane konferencije, cjepivo su pred novinarima primili čelnik Stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ravnateljica Klinike za infektivne boledti ‘dr. Fran Mihaljević’ Alemka Markotić, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak i ostali članovi Stožera. Cjepivo nije primio ministar zdravstva Vili Beroš, koji je najavio da će se on cijepiti kroz tri mjeseca.

Komentiraj