Predsjednik istarskih ugostitelja: “Ovo nije ugostiteljstvo, nego neka vrsta cateringa”

Predsjednik Udruge ugostitelja Kvarnera i Istre Vedran Jakominić nije zadovoljan postojećim epidemiološkim uvjetima za otvaranje unutrašnjosti ugostiteljskih objekata, koje je počelo u srijedu.

“Prošlo je više od 270 od najavljenih 15 dana zatvaranja 28. studenog prošle godine i to je doista vječnost”, kazao je Jakominić za RTL. “Nemamo kadra, nemamo ljudi, nemamo novaca, nemamo vremena i sad opet ulazimo u jesen i zimu. Vidjet ćemo jesu li se navike kupaca promijenile te hoće li ljudi imati hrabrosti ući u kafić i popit’ cugu”, objašnjava.

“Ne mogu se raditi fešte, ne mogu se raditi eventi, ne može se nagurat’ dosta ljudi. Već se najavljuje da će se odustati od mjera, da neće više biti potpora za radna mjesta”, potužio se predsjednik Udruge ugostitelja.

Kaže kako ugostiteljstvo nije samo Jadran i turistička sezona, postoji cijeli niz ugostiteljskih objekata kojima i dalje treba državna potpora. “Pogotovo na kontinentu, gdje ako doista očekujete da se netko drži reda taj je gotov i treba to sve uzeti u obzir”, rekoa je Jakominić.

“Mislim da ćemo o navikama gostiju moći razmišljati tek kada budu mogli stvrno ući u objekt i da se mi bavimo ugostiteljstvom, jer nije ugostiteljstvo ako vam konobar mora doći s gas maskom i poslužiti vas u vaša četiri kvadratna metra; ne možete biti na šanku, ne možete biti opušteni s prijateljima, to nije ugostiteljstvo, nego nešto slično cateringu, samo što u našim objektima to nije isplativo”, kazao je.

“Onog časa kada budemo mogli raditi normalno, kada budemo mogli staviti gitaru u kut, zapaliti cigaru s frendom i doista popit’ dvije previše, možda će se moći računati na povratak na staro”, dodao je.

Jakominić se donedavno nadao da će bolja situacija biti već na zimu te da će se vratiti sve na staro, no sada više ne smatra da će se to dogoditi tako skoro.

Komentiraj