PREDSJEDNIK HSP-a AS: Tko jamči da HEP-ove dionice neće doći u ruke MOL-a

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Predsjednik Hrvatske stranke prava Ante Starčević (HSP AS) Hrvoje Niče je u petak, na konferenciji za novinare u Šibeniku, upitao tko jamči da 25 posto dionica HEP-a koje država kani prodati radi otkupa MOL-ovog udjela u Ini, neće na kraju doći u ruke MOL-a.

Prije desetak godina Hrvatska je prodala HT i upravo se on sad kao privatna tvrtka širi u regiji, a umjesto da na takav način jačamo HEP da bude regionalni igrač, mi smo u situaciji da HEP dajemo u ruke privatnim igračima, rekao je Niče.

Tko nam jamči da tih 25 posto dionica HEP-a koje država planira staviti na tržište neće doći u ruke Mađara, OTP-a ili u krajnju ruku MOL-a, pa da se uvučemo u začarani krug, upitao je.

“Moramo širiti vidike, a ne se vrtiti u okvirima koje nam nameću lijevo liberalne opcije”, rekao je. Pojasnio je da pod lijevim liberalnim opcijama smatra dio HDZ-ovaca, među kojima i premijera Andreja Plenkovića. “To što je on u HDZ-u ne znači da nema lijevo liberalne svjetonazore”, rekao je.

Niče pita zašto uopće treba prodavati državne tvrtke koje su monopolisti na tržištu. “To nijedna država koja drži do nacionalnih vrijednosti i svog identiteta ne čini. Za novce koje država planira izdvojiti za INA-u možemo izgraditi novu naftnu kompaniju na temeljima PlinaCro-a koji je, kada je prodavana INA, bio dio tog sustava,” kazao je Niče.

Niče i tajnik stranke Pero Ćorić najavili su da će HSP AS na lokalne izbore u svibnju ove godine izaći u svih 20 županija i Gradu Zagrebu, na svim razinama.

Nisu spremni, rekli su, koalirati s onim opcijama koje “baštine zločinačke programe Josipa Broza Tita i Jovana Raškovića”. “U prvom redu radi se o SDP-u i srodnim manjim strankama te SDSS-u, a pogotovo o njima jer ih jedno dodano slovo ‘s’ ne može udaljiti od zločinačke odgovornosti koju ima ta stranka. Guraju nove ljude, imaju Milorada Pupovca, etnosrbina koji kvalitetno živi od svog srpstva, a po potrebi zvecka pločama u Srbu. S takvima ne surađujemo,” rekao je Ćorić, dodajući kako nemaju nikakav problem s manjinama, ali je nedopustivo da manjine odlučuju o većini.

Za Ćorića je koalicija s HDZ-om moguća nađu li se zajedničke teme. “Budu li prije izbora koalirali sa sljedbenicima Raškovića i Tita, nećemo ići s njima, a ako koaliraju nakon izbora, nećemo dići ruku za takvu vlast,” dodao je Niče.

Komentiraj