Predsjednik HOK-a Ranogajec kandidat za krapinsko-zagorskog župana

Sanjin Strukic/PIXSELL

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec nestranački je kandidat za krapinsko-zagorskog župana, kojeg u ovom trenutku podupiru HDZ, HSS, ZDS i HSP-AS, a kako je u ponedjeljak izjavio, ima potporu i Ministarstva gospodarstva te premijera Andreja Plenkovića.

Nakon što je u Krapini i službeno potvrdio svoju kandidaturu za župana, za Hinu je izjavio kako je do suradnje njega i spomenutih stranaka došlo tako što su predstavnici HDZ-a i HSS-a njega kontaktirali nakon što je izašao u javnost s najavom da će se kao nestranačka osoba kandidirati za župana.

Osim što ima potporu četiriju stranaka, Ranogajec je rekao kako ima potporu i Ministarstva gospodarstva, ali i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića koji je, tvrdi, u međusobnom razgovoru dao potporu njegovoj kandidaturi. Kao razloge koji su utjecali na odluku da se kandidira za župana naglašava da se u Zagorju trebalo napraviti puno više u protekle četiri godine, što su i njegove osnovne zamjerke aktualnoj županijskoj vlasti na čelu s SDP-ovim Željkom Kolarom.

Iako na predstavljanju u Krapini nije izlazio s programom, u razgovoru za Hinu izdvojio je osnovne smjernice. To su projekti usmjereni prema unaprjeđenju i poboljšanju željezničke infrastrukture, za koju smatra da je zanemarena, zatim projekti u komunalnoj infrastrukturi, kao i dio programa posvećen poljoprivredi. Što se tiče gospodarstva, u fokusu mu je stvaranje povoljnog gospodarskog okruženja za privlačenje novih investicija, te otvaranje novih radnih mjesta. Bez toga, ističe, nema preduvjeta za daljnji razvoj obrazovanja, brige za starije i socijalne ugrožene građane te mlade. Jedan od važnih dijelova programa, najavljuje, bit će usmjeren prema demografskoj obnovi.

Ujedno je odgovorio i na kritike da će, ukoliko pobijedi na izborima, stopirati projekte dosadašnje vlasti. Naglasio je da će se svi projekti iz Strategije razvoja Krapinsko-zagorske županije nastaviti, štoviše, bit će i novih projekata. Dodao je da su upravo potpora Ministarstva gospodarstva i Vlade garancija da će se ti projekti nastaviti i dovršiti.

Inače, potporu Ranogajčevoj kandidaturi dala je ministrica gospodarstva Martina Dalić, koje je u ponedjeljak u Krapini nazočila službenoj objavi kandidature.

Komentiraj