Luka Stanzl/PIXSELL

PREDSJEDNIK HDZ-A UDALJAVA SE OD RATNE POLITIKE RATNOG MINISTRA Karamarko izbjegao komemoraciju za Gojka Šuška

Hrvatska demokratska zajednica u nedjelju 4. svibnja obilježila je 17. godišnjicu smrti ratnog ministra obrane Gojka Šuška polaganjem vijenca na njegov grob na zagrebačkom Mirogoju, a dan poslije održana je i misa u crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, franjevačkog samostana u zagrebačkoj Dubravi. Zanimljivo je da ni na jednom od ovih događaja nije bilo predsjednika stranke Tomislava Karamarka, što je izazavalo dosta polemika unutar HDZ-a, jer neki članovi smatraju da je Karamarko morao biti barem na jednom od ta dva događaja.

Prema informacijama kojima raspolaže Nacional unutar HDZ-a postoje dva objašnjenja Karamarkova izbivanja s obilježavanja godišnjice smrti Gojka Šuška. Jedni tvrde da Karamarko nije htio doći jer se želi distancirati od politike koju je vodio bivši ministar obrane, a drugi tvrde da je posljednjih dana predsjednik HDZ-a bio zauzet drugim obvezama i da jednostavno nije stigao na polaganje vijenca i misu. Karamarkov nedolazak začudio je članove HDZ-a i zbog toga jer je predsjednik HDZ-a u dobrim odnosima s udovicom Gojka Šuška, Đurđom Šušak koja je uz pomoć stranke i organizirala ova događanja.

Isto tako otkako je Karamarko postao predsjednik stranke aktivna je postala i Zajednica branitelja „Gojko Šušak“ čiji je predsjednik general Miljenko Filipović. Ta je zajednica, koja djeluje unutar HDZ-a, bila zapostavljena za vrijeme Ive Sanadera i Jadranke Kosor, ali su se njeni članovi aktivnije uključili u rad stranke nakon dolaska Tomislava Karamarka na čelo HDZ-a. U izostanku Karamarka na Mirogoju su se pojavili prvi čovjek Kluba utemeljitelja HDZ-a Milan Kovač, predsjednik Odbora za branitelja brigadir Željko Dilber i predsjednik Odbora za nacionalnu sigurnost, obranu i unutarnje poslove general Damir Krstičević koji su zajedničkom izjavom poručili da je Gojko Šušak bio velikan i da njegova djela nikada ne smiju biti zaboravljena.

Komentiraj