Predsjednik HBK-a Želimir Puljić čestitao Božić Kolindi Grabar Kitarović

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije, zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio je u ponedjeljak božićnu čestitku predsjednici Kolindi Grabar Kitarović.

“Zahvaljujem Vam na čestitci i lijepim željama koje ste prigodom blagdana Božića i Nove godine uputili meni osobno, hrvatskim biskupima i vjernicima u Domovini i u iseljeništvu. Svetkovina Isusovog rođenja i dolaska među ljude pokazuje koliko Bog voli čovjeka i poštuje njegovo dostojanstvo. Svetkovina Božića usmjerava naš pogled prema nebu odakle je stigao Spasitelj svijeta, a rođenje u Betlehemu zbori nam o vrijednosti zemlje na kojoj se Isus htio roditi i sve nas prihvatiti te pozvati da jedni prema drugima njegujemo bratsku blizinu, solidarnost, velikodušnost i dobrohotnost.

Neka novorođeni ‘Bog s nama’ donese mir i blagoslov svim stanovnicima, obiteljima i institucijama diljem Lijepe naše, a Božićni blagdani budu poticaj u promicanju općeg dobra, međusobnog poštovanja i prosperiteta naše domovine. U tom duhu u ime biskupa, svećenika, redovnika i redovnica i Kristovih vjernika laika te u svoje osobno ime želim Vama, Vašoj obitelji i suradnicima čestit i radostan Božić, uz obilje Božjeg blagoslova u Novoj 2020.”, navodi se u poruci nadbiskupa.

Komentiraj