Predstavnici Hajduka i Splitsko-dalmatinskog nogometnog saveza napustili su izbornu skupštinu Hrvatskog nogometnog saveza, uz tvrdnju kako nije legalna. Nedugo potom Davor Šuker ponovno je izabran za predsjednika HNS-a

Novinarima se obratio Ivan Kos, predsjednik Uprave Hajduka, javlja N1 televizija

“Skupština je sazvana po jednom poslovniku, a vodi se po drugom poslovniku. Stari poslovnik nije u skladu sa Zakonom o sportu, a sada ga na ovoj Skupštini žele promijeniti, zbog čega je ova Skupština nelegalna. Ovaj dan je pokazao njihovu netransparentnost. Ne možemo sudjelovati u ovom načinu rada, ovdje mora zakon pokazati što se radi. Donijeli smo puno prijedloga, ali nismo došli do riječi i napustili smo Skupštinu jer je ovo dokaz nelegitimnosti.

Želimo savez jednak za sve, ne samo za neke klubove. Nastavit ćemo se boriti, nogomet ima prosperiteta, vjerujem u domovinu i da možemo krenuti prema naprijed i nadam se boljem sutra,” kazao je Kos.

Kaže da je današnje ponašanje vodstva HNS-a na tragu onog kako se ponašaju svih ovih godina – da nema demokratičnosti, transparentnosti i da je u pitanju začahureni sustav.

“Mislim da njegovo (Šukerovo, op.a) ponašenje u zadnjih pet godina govori što su radili i kako su radili, vjerujem tome će doći kraj”, kazao je Kos.

Optužio je Šukera i vodstvo HNS-a da su potpuno zapustili Dalmaciju i da se bave samo nekim klubovima: “Dalmacija je potpuno zapuštena, moramo napraviti zaokret koji će se temeljiti na novim smjernicama, ali ne s ovim ljudima, ovo ne treba prozračiti nego orkanskom burom odnijeti.

Komentiraj