Predsjednicu podupire manje od polovice građana, ali i dalje je najpopularnija

Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u ožujku je i dalje najpopularnija političarka u zemlji, donosi treći dio redovitog mjesečnog istraživanja Crobarometar Nove TV.

Rad Predsjednice tako odobrava 48 posto ispitanika, a ne odobrava njih 43 posto, dok 9 posto ne zna, što znači da ni u ovom mjesecu nema većinsku potporu građana za svoj rad na Pantovčaku.

Zanimljivo, njezin prethodnik Ivo Josipović je u ožujku 2014. za svoj rad mogao računati na potporu od 62 posto ispitanika.

Predsjednica trenutačno može većinski računati na potporu birača HDZ-a s 88 posto, ali kod birača ostalih stranaka ta potpora svakog mjeseca pada.

Predsjednica je i dalje najpopularnija u Hrvatskoj. O njoj pozitivan dojam ima 58 posto ispitanika, njih 36 posto ima negativan dojam, dok 6 posto ne zna. U usporedbi s 2014. godinom, Josipović je imao potporu od 72 posto ispitanika, negativan dojam o njemu imalo je njih 24 posto, dok nije znalo 3 posto.

O predsjedniku Živog zida Ivanu Viliboru Sinčiću pozitivan dojam ima 44 posto, a negativan 41 posto birača. Milan Bandić može računati da na 43 posto građana ostavlja pozitivan, a na njih 50 posto negativan dojam.

Osobni rejting popravio je i Andrej Plenković s 35 posto potpore birača koji o njemu imaju pozitivan dojam, dok negativan dojam ima njih 57 posto. Predsjednik SDP-a Davor Bernardić, pak, dobio je pozitivnu ocjenu 23 posto, a negativnu 58 posto birača. O čelniku Mosta Boži Petrovu 38 posto birača ima pozitivan dojam, a 46 negativan.

Komentiraj