Predsjednički kandidat “Nitko” je – nitko!

S obzirom na to da je objava video materijala na YouTube kanalu ‘Gospodin Nitko’ izazvala reakcije i zanimanje javnosti, oglasio se tim koji stoji iza projekta i odlučio objasniti tko stoji iza svega i zašto je pokrenuta cijela priča, piše Dalmatinski portal .

– Gospodin Nitko nije stvarna osoba, i to smo jasno istaknuli u priopćenju za medije te kao takav ne može biti službeni kandidat za predsjednika RH. Kako bi projekt bio što autentičniji angažirana je osoba koja se u videu predstavila kao gospodin Nitko. Program pod nazivom ‘Resetirajmo Hrvatsku’ je pomno osmišljen, a na njemu je više od pola godine radio tim sastavljen od sedam mladih komunikacijskih stručnjaka. Program kao takav nije stajalište tima već je to stav mladih ljudi s kojima smo svakodnevno okruženi. Mladi u Hrvatskoj su apolitični, i to nije novost. No, porazna činjenica je da nitko ne radi na tome da se njima posveti i zato smo odlučili predstaviti kandidata za kojeg smatramo da predstavlja osobu koja bi mlade mogla privući na izbore – poručili su.

Ključne točke programa ‘Resetirajmo Hrvatsku’ su: uvođenje poreznih olakšica za poduzetnike, digitalizacija birokratskog sustava, ukidanje nepotrebnih radnih mjesta u administraciji, uvođenje obavezne stručne prakse za sve, obrazovna reforma, ukidanje naknadnog proglašavanja braniteljskog statusa, educiranje građana o reciklaži i osnivanje Ministarstva sreće ključne, a cilj projekta je bio, tvrde, poslati poruke u ime svih mladih državljana Hrvatske koje se odnose na njihov ostanak/povratak i planiranje života u Hrvatskoj.

– Iako službena predsjednička kampanja nije počela niti su svi kandidati iznijeli svoj program, iz uvodnih izlaganja je više nego jasno da se nitko nije okrenuo problemima s kojima se susreću mladi u Hrvatskoj. Oni su jedina nada za spas ove države i o njima ovisi demografska, ali i gospodarska slika nacije stoga se nadamo da će netko to napokon shvatiti. Cilj je bio ukazati i na apsurd u kojem su građani između više od 150 stranaka i 1000 političara kazali da je za njih najpozitivniji – nitko. To je zabrinjavajuće na više razina, a očito je da te poruke građana nisu shvaćene ozbiljno. Stoga smo ovim projektom odlučili još jednom istaknuti probleme na hrvatskoj političkoj sceni – naveli su.

Iako su građani Hrvatske većinom umirovljenici, mladi su ti o kojima ovisi budućnost države, poručuju, a ako se politika ne posveti njima i njihovim problemima, Hrvati kao nacija uskoro neće postojati.

– Ovaj projekt je posljednji vapaj hrvatske mladosti. Ako političari ne poduzmu konkretne mjere, u povijesti će biti zapisani kao grobari hrvatskoga naroda. Međutim, uvjereni smo da među Hrvatima postoji jedan gospodin Nitko ili barem karakterno slična osoba te se nadamo da će se prepoznati i da će odlučiti izaći na izbore kao kandidat ili kandidatkinja mladih Hrvata, koji žele vidjeti prosperitet i budućnost Hrvatske. Gospodin Nitko će i dalje pratiti situaciju, a ovisno o političkim odlukama i stanju u državi će reagirati – zaključuju.

Komentiraj