PREDSJEDNIČKI IZBORI: Trump otvara hotel, Clinton nastavlja kampanju na Floridi

FaH

Donald Trump je u srijedu prekinuo američku predsjedničku kampanju kako bi svečano otvorio svoj novi  u Washingtonu dok Hillary Clinton nastavlja kampanju na Floridi, saveznoj državi koja bi joj mogla otvoriti vrata Bijele kuće.

Hotel u samom središtu američke prijestolnice otvoren je 12. rujna i republikanski kandidat je tog dana bio ondje sa svojim zaposlenicima. U srijedu je službeno prerezao crvenu vrpcu u društvu supruge Melanije i djece Ivanke, Donalda mlađeg, Erica i Tiffany.

Taj događaj službeno nije bio dio kampanje, ali ga je Trump iskoristio kako bi kritizirao Obamin sustav zdravstvenog osiguranja i čestitao bivšem predsjedniku Zastupničkog doma Newtu Gingrichu, svom simpatizeru, koji je u utorak na Foxu izravno optužio novinarku Megyn Kelly da je “opsjednuta seksom” i da je politika ne zanima. “Bio je to sjajan razgovor”, ocijenio je Trump.

“Bilo je to kratko zaustavljanje” u Washingtonu, istaknula je njegova voditeljica kampanje Kellyanne Conway istaknuvši za CBS da je Trump u zadnja dva i pol dana imao dvanaest skupova na Floridi.

Demokratska kandidatkinja za Bijelu kuću proslavila je u srijedu 69. rođendan nastavljajući kampanju na Floridi u Lake Worthu, sjeverno od Miamija gdje su je dočekali pjesmom “Sretan rođendan”. U toj prigodi je izjavila da njezin republikanski suparnik “potkopava naše temeljne demokratske vrijednosti”.

“Sumnjam da je ikad pročitao ustav”, rekla je. Zatim se uputila u Tampu, 350 km dalje.

Nova anketa agencije Bloomberg daje Trumpu prednost na Floridi, ali u margini pogrješke. Republikanac dobiva 45 posto a Clinton 43 posto u utrci u kojoj sudjeluju još dvoje manjih kandidata, Gary Johnson (4 posto) i kandidatkinja zelenih Jill Stein (2 posto).

Prosjek zadnjih anketa pokazuje da se znatno smanjuje prednost Clinton koja sada ima 46,4 posto glasova, a Trump 44,8 posto.

Američki predsjednički izbori održat će se 8. studenog.

Komentiraj