FaH

PREDSJEDNIČKI IZBORI: ‘S Trumpovom administracijom bilo bi teško surađivati’

Europski povjerenik za ekonomske i financijske poslove Pierre Moscovici izjavio je u srijedu da bi bilo iznimno teško surađivati s Trumpovom administracijom ako republikanski kandidat pobijedi na predstojećim predsjedničkim izborima u Sjedinjenim Državama.

“Europska komsija nije zauzela stajalište u pogledu demokratske kandidatkinje Hillary Clinton i republikanskog kandidata Donalda Trumpa”, rekao je Moscovici u razgovoru za francuske medije. Ali, na pitanje ima li Komisije svoje preferencije, odgovorio je: “da, jer kad vidim Donald Trumpa, vidim lik populista, vidim govore koje kritiziraju članovi Republikanske stranke, među inima mislim na predsjednika Predstavničkog doma Paula Ryana koji je rekao da smatra rasističkim Trumpove govore u kojima je napao jednog suca meksičkih korijena. Vidim protueuropske i protekcionističke govore”.
Dodao je kako bi bilo “iznimno teško surađivati s Trumpovom administracijom”.
“Kao politički dužnosnik želio bih da to izbjegnemo. Istodobno, ako Donald Trump bude izabran za predsjednika SAD-a, on će imati legitimitet i trebat će surađivati s njim”,rekao je Moscovici.

Komentiraj