Predsjedničke laži: “Poziv oporbi zapravo i ne postoji. Vučić je pozvao hijene i lešinare…”

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić u srijedu navečer u svom javnom obraćanju najavio je raspisivanje prijevremenih parlamentarnih izbora. Rekao je i kako vjeruje da će prethodno uspjeti održati sastanak s oporbenim predstavnicima, koje čeka na razgovoru. Oni pak tvrde da njegov poziv – nisu ni dobili. Od zahtjeva s prosvjeda ‘Srbija protiv nasilja’ ne odustaju.

Predsjednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas u četvrtak je kazao da neće ići na razgovore s predsjednikom Srbije.

Lider Demokratske stranke Zoran Lutovac, također.

“Vučić je pozvao hijene i lešinare na razgovor. Pošto nisam ni hijena, ni lešinar, ja neću ići na taj razgovor”, poručio je Lutovac.

Iste poruke dolaze iz Narodne stranke.

“Nema razgovora s Vučićem, zahtjevi prosvjeda ‘Srbija protiv nasilja’ su vrlo jasni i nema pregovora o sigurnosti djece, kao ni sigurnosti građana i normalizaciji društva. Njegovi pokušaji potkupljivanja građana kako bi odustali od svojih zahtjeva neće proći, jer je svima jasno da je to samo još jedan pokušaj manipulacije kako bi pobjegao od odgovornosti i probao obraniti svoje medije koji su tvornice mržnje, agresije, nemorala i nasilja”, kazao je potpredsjednik Narodne stranke Miroslav Aleksić.

Isto su poručili iz Zeleno-lijevog fronta ‘Ne davimo Beograd’, ali i iz stranke Zajedno.

Potpredsjednica te stranke Biljana Stojković kaže kako Vučićev poziv oporbi zapravo ne postoji.

“Kao i sve što on radi, i ovo je magla i medijska manipulacija. Netko tko ozbiljno razmišlja o dijalogu morao bi razumjeti kako se dijalog odvija i kako se na njega poziva – uz uvažavanje sugovornika i želju da se čuju njegovi argumenti. Kod Vučića ne postoji ni jedno ni drugo, a to jako dobro razumiju njegovi zastupnici koji u Skupštini demonstriraju istu takvu bahatost i nespremnost za slušanje. U tom smislu, već svaka ideja o razgovoru izgleda nemoguće”, istaknula je Stojković.

Lider desnih Dveri Boško Obradović kaže da je Vučićev poziv ‘obično medijsko foliranje’ i neće se odazvati.

Zastupnik Novog DSS-a Predrag Marsenić rekao je kako je njihov stav da nema nikakvih razgovora s Vučićem.

“Izbori moraju biti fer i pošteni, a prethodno moraju biti ispunjeni svi zahtjevi prosvjeda ‘Srbija protiv nasilja’, zaključio je Marsenić, kako navodi Nova.rs.

Vučić priznao poraz, najavio izvanredne parlamentarne izbore i raspuštanje Skupštine

 

 

Komentiraj

nacional banner
nacional banner