Predsjednici zagrebačkih četvrti: “Šefu Skupštine plaća kao u Saboru, a mi nek’ se slikamo”

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u utorak je na konferenciji za medije otkrio da je Odbor za izbor i imenovanje izglasao da se vijećnicima četvrti i mjesnih odbora smanji naknada za 40 posto, čime bi se uštedjelo 16,5 milijuna kuna.

Zagreb ima 17 četvrti, 218 mjesnih odbora, a u njihovim je vijećima 1650 ljudi za čije se naknade godišnje izdvaja oko 40 milijuna kuna. Naknade su pak od 750 kuna za vijećnika u mjesnome odboru do 1700 u četvrti, a predsjednici mjesečno dobivaju oko 2500, odnosno 5000 kuna.

“To je apsurd. Predsjednik Skupštine može imati plaću kao saborski zastupnik, a mi nek’ se slikamo. Ja sam samo u proteklih sedam dana imao 20 koordinacijskih sastanaka, što s MUP-om zbog prometnih gužvi, što s mjesnim odborima, gradonačelnikom, komunalnim redarima, Čistoćom… I još utorkom primam građane. Cijeli dan šljakamo, a sad bismo imali i smanjene naknade”, izjavio je za Večernji list Krešimir Kompesak, nezavisni predsjednik Vijeća četvrti Podsljeme.

“Smatram kako ni sad nisam dovoljno plaćen. U djelokrugu imam 46 mjesnih odbora, možete misliti onda koliko je to posla. Svaki dan odradim puno radno vrijeme. Možemo mi raditi i volonterski ako je potrebno, ali ovdje govorimo o predsjednicima četvrti koji imaju velik posao. Sad mi je naknada oko 5000 kuna neto, a sa smanjenjem imat ću manje od 3000, i to za posao gdje sam maksimalno angažiran”, poručio je Stjepan Kezerić (BM365), šef četvrti Sesvete.

 

Komentiraj