Predsjednica završila boravak u Požeško-slavonskoj županiji

Ivica Galovic/ PIXSELL

Četverodnevni boravak u Požeško-slavonskoj županiji predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović završila je u gradu Kutjevu i  Kutjevu d.d., tvrtki za proizvodnju i promet poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

U Kutjevu d.d. hrvatsku predsjednicu dočekali su članovi uprave s Josipom Ređom na čelu, a s poviješću te tvrtke upoznao ju je glavni enolog Ivan Marinclin.

“Iako se ovdje teško živi u pojedinim mjestima, vidim ovdje ogroman potencijal jer su ljudi puni volje i radišni. Mi u Zagrebu, svi zajedno, moramo učiniti puno više kako bismo pomogli ovome kraju jer, prije svega, ovdje osobito vlada depopulacija. Nadam se da će projekti izgradnje brzih cesta što prije biti realizirani jer to bi zaista omogućilo da mali obrti i poljoprivredna poduzeća dobiju na svojoj vrijednosti”, rekla je na kraju boravka u Požeško-slavonskoj županiji predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Ured predsjednice Grabar-Kitarović bio je četiri dana – od  utorka, 28. veljače do danas u Požegi, a ona je obišla Pakrac, Lipik, Pleternicu, Kutjevo i druga mjesta u Požeško-slavonskoj županiji, gdje je posjetila tvrtke, lokalne obrtnike, obiteljska poljoprivredna gospodarstva te obrazovne, kulturne, zdravstvene i vjerske ustanove.

Komentiraj