PREDSJEDNICA UBRZAVA Neće biti dodatnih konzultacija na Pantovčaku, Plenković u ponedjeljak mandatar

Davor Puklavec/PIXSELL

Izvor blizak Kolindi Grabar Kitarović potvrdio je Nacionalu da neće biti dodatnih konzultacija u Uredu predsjednice vezanih uz sastavljanje nove Vlade. “Želimo biti ekonomični. Držimo da novi krug konzultacija u nastalim političkim okolnostima nema smisla. Plenković će u ponedjeljak donijeti između 80 i 90 potpisa. Zato mislimo da proces formiranja Vlade treba maksimalno ubrzati”, tvrdi izvor blizak Uredu predsjednice.

Isti izvor tvrdi kako se nakon dugo vremena u Hrvatskoj stvaraju uvjeti u kojima će se moći uskladiti politički utjecaj premijera i predsjednice, te navodi da bi to moglo imati više pozitivnih posljedica, kako po političke, tako i po gospodarske trendove u Hrvatskoj.

“Ulazimo u zonu u kojoj će se puno agilnije početi voditi računa o brojnim aktivnostima koje su zbog međusobnih nesuglasica predsjednice i bivšeg premijera znale pasti u drugi plan. Sada se stvaraju uvjeti da Hrvatska pokaže još jaču političku inicijativu i u zemljama u okruženju, te da jasno formulira svoje gospodarske ciljeve i ambicije”, tvrdi visoki izvor blizak Uredu predsjednice.

Komentiraj